El nostre oli - DOP les Garrigues
28 Gener, 2016

El nostre oli

Característiques organolèptiques

L’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues és afruitat d'oliva fresca, verda o madura, amb aromes que recorden l’ametlla verda, l'herba, la fulla, el tomàquet i la carxofa. La seva entrada en boca és dolça manifestant-se la personalitat dels atributs amarg i picant de forma notòria i equilibrada. Quan l’oliva és més verda aquests atributs es manifesten de forma més intensa, i les aromes verdes es fan més presents, essent un oli que fa les delícies dels amants de l'oli verd. Conforme va madurant el fruit, la intensitat dels seus atributs disminueix, predominant un gust més dolcenc. Tots aquests trets diferencials corresponen al vincle de l'arbequina amb el territori (la terra, el clima ...) i al bon fer dels productors i de les cooperatives i molins durant l’elaboració i l’envasament de l’oli.

Cal destacar que aquest oli és ric en polifenols, antioxidants naturals propis de l’oliva, responsables de la seva estabilitat davant l’oxidació, i d’efectes molt beneficiosos per l’organisme.

És un oli d'oliva arbequina verge extra de categoria superior. Un suc de fruita 100% natural i molt saludable, què arriba al consumidor amb totes les garanties d’origen i de la màxima qualitat, certificats pel control del Consell Regulador, òrgan de certificació de DOP Les Garrigues acreditat per ENAC (Entitat Nacional de Acreditación).

A la cuina potencia el gust dels aliments i els dona personalitat. En ser utilitzat en cru és quan es noten més les seves qualitats organolèptiques. Amb l’escalfor la seva densitat augmenta,  i, per tant, en els fregits no es necessita tanta quantitat com passa amb altres olis. A més, conserva la pròpia estructura dels aliments, deixant-los cruixents i sense que quedin amarats d’oli.

Totes aquestes propietats fan que sigui mereixedor de ser reconegut com un dels millors olis d’oliva verge extra del món.