El nostre oli - DOP les Garrigues
28 Gener, 2016

El nostre oli

Característiques organolèptiques

L’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues és afruitat, d’oliva fresca, dens, amb “cos” i entrada dolça en boca. Al llarg del pas es fan presents l’amarg i el picant de forma notòria i equilibrada. Aquesta complexitat d’aromes i gustos, propis del seu vincle amb el territori, es manifesta més intensament quan l’oliva és més verda. A mesura que va madurant l’oliva, notarem una intensitat més suau dels atributs, predominant un gust més dolcenc.

UN OLI D’OLIVA ARBEQUINA VERGE EXTRA de categoria superior. Un suc de fruita 100% natural i d’allò més saludable que arriba al consumidor amb totes les garanties d’origen, màxima qualitat i control certificats pel Consell Regulador. Les seves propietats i qualitats naturals el fan un aliment indispensable dins la reconeguda i saludable dieta mediterrània.

Cal destacar que aquest oli és ric en compostos polifenòlics, antioxidants naturals propis de l’oliva, responsables de la seva estabilitat davant l’oxidació, i d’efectes molt beneficiosos per l’organisme.

A la cuina potencia el gust dels aliments i els dóna personalitat. En ser utilitzat en cru és quan es noten més les seves qualitats organolèptiques. Amb l’escalfor la seva densitat augmenta,  i, per tant, en els fregits no es necessita tanta quantitat com passa amb altres olis. A més, conserva la pròpia estructura dels aliments, deixant-los cruixents i sense que quedin amarats d’oli.

Totes aquestes propietats fan que sigui mereixedor de ser reconegut com un dels millors olis d’oliva verge extra del món.

Informació al consumidor

L’oli d’oliva verge és el que s’obté de l’oliva mitjançant procediments mecànics o altres mitjans físics. En funció de la seva qualitat i de la seva acidesa -tenint en compte que la legislació comunitària no permet l’envasament d’olis verges amb acidesa superior a 2º.

Els olis d’oliva verge es classifiquen en:

Oli d’oliva verge extra

Amb una acidesa màxima de 0’8º, és la categoria més alta dels olis d’oliva verge.

L’oli amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues pertany a aquest grup i la seva acidesa no supera les dues dècimes (0’2º) de mitjana.

Oli d’oliva verge

Amb una acidesa d’entre 0’8º i 2º.

Oli d’oliva llampant

Molt defectuós i amb una acidesa per sobre dels 2º. No és apte per al consum directe, i haurà de passar per processos de refinació per a ser consumit.

Oli d’oliva refinat

És el que s’obté de la refinació i rectificació amb processos químics dels olis que no són aptes per al consum directe. La refinació comporta la pèrdua de les característiques de l’oliva i només queda un greix d’origen vegetal.

Oli d’oliva

S’obté de la barreja d’olis refinats amb un mínim percentatge d’oli verge per aconseguir una mica de color i sabor, per la qual cosa el consumidor no el rebutgi. Aquest oli és d’inferior qualitat que els olis verge i verge extra perquè el seu contingut majoritari és l’oli d’oliva refinat.