La Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues participa a la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida 2023 - DOP les Garrigues

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues participa a la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida 2023

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues va participar, un any més, a la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, del 28 de setembre a l’1 d’octubre, representant totes les cooperatives i molins inscrits.

El primer dia es va organitzar un TALLER D’ESMORZARS SALUDABLES amb la col·laboració de l’Àrea de Salut de l’Ajuntament de Lleida, en el que van participar prop de 80 nens i nenes de 3r i 4r de primària de l’Escola Frederic Godàs i de l’Escola Camps Elisis. Els nens van sucar el pa amb tomàquet amb l’oli DOP Les Garrigues acompanyant l’esmorzar amb altres aliments de la dieta mediterrània. Les professionals de l’Àrea de Salut van explicar als alumnes els beneficis d’un bon esmorzar amb aliments sans i de qualitat. El taller va tindre lloc a l’estand de la DOP Les Garrigues.

Mentre se celebrava el taller, el president de la DOP va rebre la visita del conseller d’Acció Climàtica,

Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, que, a més, va poder parlar directament amb els nens.

Durant tot el dia l’emissora UA1 Lleida Ràdio va emetre entrevistes en directe i concursos amb premis d’oli DOP Les Garrigues, des de l’espai d’activitats de la DOP Les Garrigues.

Amb la finalitat de fer difusió del valor i la qualitat dels aliments amb certificació de la província de Lleida, el dissabte es van organitzar les sessions divulgatives CONEIX I TASTA ELS ALIMENTS AMB DOP-IGP DE LLEIDA amb la col·laboració de la DOP Formatge de l’Alt Urgell i de la Cerdanya, DOP Pera de Lleida, IGP Torró d’Agramunt i IGP Pa de Pagès Català.

La primera sessió es va realitzar al matí, a l’espai de la Diputació de Lleida, en la que president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, van estar acompanyat del president de la DOP Pera de Lleida, Gerard Pujol, i el representant a Lleida de la IGP Pa de Pagès Català, Ricard Pons, i a través d’un vídeo va intervenir el president de la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, Toni Torrent.

Les altres dues sessions es van dur a terme durant la tarda, l’espai taller de la DOP Les Garrigues. Després de cada una d’aquestes sessions, es va poder tastar i gaudir d’una creació anomenada TORRADETA DE SANT MIQUEL elaborada per la doctora en nutrició Antonieta Barahona, amb tots aquests cinc aliments amb DOP IGP de Lleida.

El diumenge, 1 d’octubre, durant tot el dia a l’estand de la DOP Les Garrigues els més petits van poder pintar i dibuixar durant el taller DIBUIXA I PINTA AMB LA DOP; els artistes ens van regalar les pintures signades, que es van estar esposades durant tot el dia a l’estand.

Al migdia vam organitzar un TALLER DE COCA DE RECAPTE  amb oli DOP Les Garrigues, dirigit per Manel Llaràs, flequer i pastisser de Lleida, a l’espai tallers de la DOP Les Garrigues. El Manel va mostrar al públic assistent tot el procés d’elaboració de la coca de recapte, en acabar es va repartir les coques elaborades entre tots els assistents.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.