La DOP Les Garrigues participa al Gastronomic Forum de Barcelona - DOP les Garrigues

La DOP Les Garrigues participa al Gastronomic Forum de Barcelona

Organitza diverses activitats per transmetre els valors de l’oli certificat i de totes les cooperatives i molins que la componen

Lleida, 3 de novembre de 2022. La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues (DOP) participarà al Gastronomic Forum de Barcelona, que tindrà lloc al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona del 7 al 9 de novembre al palau 8, organitzant diferents activitats per transmetre els valors de l’oli certificat.
Com a novetat per aquesta edició, la Denominació d’Origen Protegida disposarà d’un doble espai, serà present a l’estand de la Diputació de Lleida en aquest esdeveniment, que compartirà amb diverses DOP i IGP de Lleida. En aquest cas, al pavelló 8, nivell 0, carrer B, estand número 119.
Com a estand propi, al pavelló 8, nivell 0, carrer B, estand número 160, acollirà diverses activitats per donar a conèixer els valors de l’oli certificat i els de totes les cooperatives i molins inscrits, en un espai de 40 m² per poder atendre totes les visites dels interessats. Alhora, al mateix estand hi participaran diverses cooperatives inscrites, concretament les d’Arbeca, de Cervià de les Garrigues, de Maials, d’El Soleràs, de Sant Isidre de les Borges Blanques, de Juncosa i de Vinaixa, amb l’objectiu d’aproximar la seva realitat i de mostrar el seu catàleg amb les diferents presentacions de l’oli d’Arbequina Verge Extra, que els visitants podran tastar directament.

A més, la DOP presentarà la nova campanya de promoció 2022-2023, #JoCuinoAmbSegell, amb la que vol promoure, també, l’ús de l’oli amb DOP Les Garrigues a la cuina.
Aquesta nova edició del Gastronomic Forum reunirà prop de 300 empreses expositores amb 100 ponències i conferències, amb una assistència prevista de 20.000 visitants i centrada en els productes gourmet, amb especial atenció a tots aquells elaborats amb consciència sostenible i socialment responsables, que s’adapten a les necessitats d’un consumidor cada vegada més conscienciat amb el medi ambient i hàbits de vida saludable.

El Gastronomic Forum de Barcelona és una altra de les accions que s’emmarca en la campanya de promoció i difusió de l’oli d’Arbequina Verge Extra amb DOP Les Garrigues, que té per objectiu transmetre el valor de l’oli certificat per aquesta Denominació d’Origen Protegida, les propietats i característiques, a més de la cultura i tradició que acompanya aquest apreciat aliment que forma part de la dieta mediterrània.

 

DOP Les Garrigues
La DOP Les Garrigues neix fa més de 47 anys com a segell de certificació de qualitat i origen del seu oli d’oliva verge extra d’arbequina, arran de la iniciativa i pròpia necessitat de productors, avançats al seu temps, que formaven part d’un territori que va trencar esquemes per oferir un producte cada dia més competitiu i que porta més d’un terç de segle entre els millors olis d’oliva del món. Avui en dia ja són 21 les cooperatives-operadores associades, que representen la producció de 24 municipis, preveient el seu creixement en breu.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.