Torna una nova edició dels esmorzars saludables a les escoles de lleida - DOP les Garrigues

Torna una nova edició dels esmorzars saludables a les escoles de lleida

La DOP Les Garrigues col·labora novament amb l’Ajuntament de Lleida, en una nova edició del programa “Esmorzars Saludables” aquest mes de març, on es realitzarà la promoció d’hàbits saludables en 19 centres de la ciutat, amb la participació de 1.165 alumnes. L’objectiu del programa se centra a ensenyar a l’alumnat bons hàbits alimentaris i posar en relleu la importància de l’esmorzar.

Aquesta iniciativa, que està impulsada per l’àrea de Salut Pública de la Regidoria de les Polítiques per als Drets de les Persones, està especialment adreçada als alumnes de 3r i 4t d’Educació Primària i se centra en la importància de l’esmorzar, en el qual s’han d’incloure aliments equilibrats i nutritius, necessaris per afrontar la jornada escolar.

En aquesta jornada, els tècnics de l’àrea de Salut Pública fan una xerrada educativa amb l’alumnat, el professorat i els tutors per incidir en els beneficis que suposa la dieta mediterrània i la realització d’activitat física i en què l’esmorzar és l’àpat més important del dia, pel que una alimentació adequada afavoreix el desenvolupament integral de l’infant.

Una vegada acabada la xarrada, se’ls ofereix aquest àpat, que consisteix en pa de pagès amb Oli d’Oliva Verge Extra amb Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, una peça de fruita i un batut de llet.

Aquest any, com a novetat, es fa entrega als alumnes d’un imant per penjar a la nevera que els recordi cada matí que s’ha de fer aquest àpat saludablement. La DOP Les Garrigues per la seva part col·labora aportant l’Oli d’Oliva Verge Extra de l’esmorzar i un punt de llibre.

Perquè l’important de la vida rau en una bona alimentació.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.