La Sectorial Nacional de l’Oli d’Oliva amb DOP intensificarà les seves accions per incloure la informació saludable de l’AOVE a l’etiqueta - DOP les Garrigues

La Sectorial Nacional de l’Oli d’Oliva amb DOP intensificarà les seves accions per incloure la informació saludable de l’AOVE a l’etiqueta

Segons la Sectorial Nacional el consumidor té dret a conèixer les bondats saludables dels AOVES

La Sectorial Nacional de l’Oli d’Oliva amb Denominació d’Origen ha celebrat aquest dimecres, 8 de febrer, la seva Assemblea General a la seu del Consell Oleícola Internacional, durant la qual s’ha fet un detallat repàs a totes les activitats realitzades durant un intens 2022 i s’han traçat prioritats d’actuació futures.

En aquest sentit, aquest organisme, que representa els oleïcultors, elaboradors i envasadors comercialitzadors de les denominacions d’origen espanyoles, marca com a objectiu principal el reconeixement l’Oli d’Oliva Verge Extra com a actiu fonamental de la marca Espanya, motor del desenvolupament rural d’àmplies zones del país. Un producte insubstituïble de la dieta mediterrània, essencial per a una vida saludable i patrimoni immaterial de la humanitat que, Espanya com a principal productor mundial, ha d’impulsar i protegir.

La defensa de la qualitat i la diferenciació́ de l’AOVE com a element estratègic de competitivitat al mercat és l’objectiu principal de les Denominacions d’Origen Oleícoles, que es mostra indispensable per al sosteniment de l’activitat oleícola a Espanya i la UE.

Aquests propòsits entronquen amb una acció més visible i influent als diferents estaments europeus, nacionals i regionals. La Sectorial Nacional de l’AOV exercirà̀ la seva legitimitat com a representant del sector oleícola d’origen garantit per engegar polítiques de viabilitat relacionades amb l’AOV i una normativa que garanteixi la sostenibilitat de l’activitat oleícola orientada al desenvolupament de les comarques productores i els drets dels consumidors per la qual cosa, apunten des de la Sectorial, estarem vigilants davant d’accions i pràctiques contràries a la qualitat.

Les denominacions d’origen tenen un contacte diari i directe amb el sector, a peu de camp, cooperativa o envasador. Un coneixement de darrer tram que volem posar a disposició del sector i dels consumidors“, ha manifestat.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.