La DOP Les Garrigues, un any més, present a la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra - DOP les Garrigues

La DOP Les Garrigues, un any més, present a la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra

La Denominació d’Origen ha participat a la Fira de l’Oli de les Borges Blanques juntament amb 8 de les cooperatives certificades amb aquest segell de qualitat. En aquesta Fira la Denominació d’Origen hi participa des dels seus inicis.

Les cooperatives amb DOP Les Garrigues que hi han estat presents són:

Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques
Cooperativa de Juncosa de les Garrigues
Cooperativa de Vinaixa
Cooperativa de l’Albi
Cooperativa d’El Soleràs
Molí d’Alcanó, del Grup Fruits de Ponent
Cooperativa de Cervià de les Garrigues
Cooperativa d’Arbeca

 

Aquest any, les cooperatives van rebre guardons importants tant per la seva trajectòria centenària com per la qualitat dels seus productes.

El president, Enric Dalmau, va ser entrevistat per diferents mitjans de comunicació com Ua1 Ràdio, Catalunya Ràdio, TV3, Radio Nacional, Lleida TV i diari Segre. Durant l’acte inaugural, la presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, va visitar l’estand de la DOP acompanyada de l’alcalde de les Borges Blanques, el president del Consell Comarcal de les Garrigues i el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Coneixement a Lleida.

Dissabte es va celebrar el 16è acte d’agermanament de la DOP Les Garrigues, aquest any amb el Departament de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida. Presidit per Enric Dalmau juntament amb els membres del Consell Regulador, l’acte va comptar amb la presència d’Immaculada Viñas, directora del Departament de Tecnologia d’Aliments, la doctora Mª Paz Romero i el doctor Jordi Graell.

El mateix dissabte, el Consell Regulador va rebre el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, acompanyats de la presidenta de la Diputació i diferents autoritats de la ciutat de Lleida, el vicepresident del govern, Pere Aragonès, i el diputat Joan Tardà.

Seguidament, la Denominació d’Origen, en col·laboració amb el Tercer Congrés Català de Cuina (UdL), va organitzar la conferència sobre oli verge extra i salut, “Oli d’oliva verge extra: que vagi de gust i de salut” dirigida per la Dra. Antonieta Barahona, metgessa especialista en nutrició, a l’aula gastronòmica del pavelló de l’Oli.

Les 22 cooperatives inscrites en la DOP Les Garrigues van estar presents a l’estand de la Denominació d’Origen, amb les presentacions més representatives.

Durant la fira també es va rebre la visita de diferents personalitats, com els cuiners Carles Gaig i els germans Torres, i sor Lucía Caram.

 

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.