LA DOP LES GARRIGUES PRESENTA L’OLI NOU - DOP les Garrigues

LA DOP LES GARRIGUES PRESENTA L’OLI NOU

Durant l’acte, celebrat a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, també es va presentar la nova campanya de comunicació de la Denominació d’Origen 

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues va presentar, el divendres 26 de novembre a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), l’oli d’oliva verge extra amb DOP Les Garrigues de la nova campanya 2021-2022. L’acte va constar de dues parts. En primer lloc, es va celebrar la presentació institucional de la nova campanya a la Sala d’Actes de l’IEI presidida pel president de la Diputació de Lleida, l’Il·lm. Sr. Joan Talarn, acompanyat pel president de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues, el Sr. Enric Dalmau, i pel consell regulador i les autoritats i representants de les cooperatives i molins inscrits a la DOP.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va destacar com: “L’oli és una part de la nostra identitat”, posant èmfasi en la “importància de fer valdre un dels productes més importants que tenim a les Terres de Lleida com és l’oli d’oliva verge extra d’arbequina amb DOP Les Garrigues”. Talarn, també va aprofitar per agrair a cooperatives i molins el seu esforç i dedicació per seguir apostant per un producte tan preuat com l’oli.

Per la seva banda, el president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, va explicar com dies com el de divendres ajuden a “reflectir i explicar el treball i la vida d’una gent i d’un territori amb més de 200 anys d’història”. El president també va voler destacar com l’oli no és només un aliment, sinó un “símbol rellevant de cultura, tradició, qualitat i seguretat alimentària”. A més, Enric Dalmau va aprofitar per fer una crida al jovent, per no descartar l’agricultura com a forma de vida, i a les institucions, perquè segueixin treballant per donar una visió de futur a la joventut en aquest àmbit.

Un cop va finalitzar l’acte institucional, en què també es va presentar la nova campanya de comunicació de la Denominació d’Origen de mans de José Luis Cunillera, de l’Agència OMA, es va obrir l’acte de presentació de l’Oli Nou a tota la ciutadania al pati de l’IEI. Allà, les persones assistents van poder gaudir d’un tast dels olis verge extra d’arbequina de les cooperatives i molins certificats amb DOP Les Garrigues, a més de participar en diferents sortejos d’oli organitzats per la Denominació.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.