La DOP Les Garrigues aposta per l’Oli de Qualitat - DOP les Garrigues

La DOP Les Garrigues aposta per l’Oli de Qualitat

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues presenta l’Oli Nou de les cooperatives amb Denominació d’Origen al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs

El 29 de novembre es va celebrar la tercera edició de la presentació de l’oli nou amb DOP Les Garrigues, un acte presidit pel president de la Diputació, Il·lm. Sr. Joan Talarn, i pel president de la DOP, Sr. Enric Dalmau, acompanyats per diverses personalitats, pel consell regulador, per presidents i representants de les entitats inscrites a la DOP i per representants d’entitats i institucions de Lleida.

En la seva intervenció, el president de la Diputació va destacar que la seu de l’IEI, referent de lideratge cultural al territori lleidatà, és “el marc idoni per fer aquesta presentació, perquè no podem deslligar l’oli d’una cultura de l’oli”, ja que “l’oli a les nostres terres és cultura”, i va reiterar el compromís de la Diputació de Lleida per “promoure, divulgar i difondre” l’oli DOP Les Garrigues.

Centrant la seva mirada en la Denominació Les Garrigues, el president de la Diputació va detallar que aquesta DOP és la garant “d’un producte gastronòmic de primeríssima qualitat, dels més excepcionals de totes les zones productores del Mediterrani”, una entitat amb la qual la Diputació manté una estreta col·laboració amb diferents activitats, iniciatives i projectes.

Per la seva part, el president de la DOP Les Garrigues va explicar que les accions que s’estan treballant des de la Denominació d’Origen estan enfocades a oferir un producte de major qualitat. Alhora, va afirmar que aquest any es preveu que la producció possiblement no arribi als tres milions de quilos d’oli, la meitat dels que es poden produir amb Denominació d’Origen.

Durant la tarda el públic va poder visitar l’exposició de les presentacions de totes les cooperatives i molins certificats amb DOP Les Garrigues i tastar tots els olis d’aquestes entitats, moltes ja centenàries. A més, els visitants van poder participar en el sorteig de 3 lots d’oli d’arbequina verge extra DOP Les Garrigues.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.