La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues participa un any més a la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra de Les Borges Blanques - DOP les Garrigues

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues participa un any més a la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra de Les Borges Blanques

La Denominació d’Origen participa en la 57a edició de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques juntament amb 8 de les cooperatives certificades amb aquest segell de qualitat. Una fira en la qual la Denominació d’Origen hi participa des dels seus inicis.

Les cooperatives amb DOP Les Garrigues que hi han estat presents són la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, la Cooperativa de Juncosa de les Garrigues, la Cooperativa de Vinaixa, la Cooperativa de l’Albi, la Cooperativa d’El Soleràs, el Molí d’Alcanó, del Grup Fruits de Ponent, la Cooperativa de Cervià de les Garrigues i la Cooperativa d’Arbeca.

Durant la primera jornada de la Fira el president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, va ser entrevistat per diferents mitjans de comunicació com TV3, Lleida TV, Teleponent, UA1 i Onda Cero. Les cooperatives premiades van rebre de la mà de Tatxo Benet i Ares Teixidó, ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya, guardons importants per la qualitat dels seus productes. La Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques va ser distingida amb el premi al millor Oli Fruitat Madur i al millor disseny d’estand del Pavelló de l’Oli, i la cooperativa d’Arbeca va rebre el premi al millor disseny de producte per la botella “Oli Ar” commemorativa del Centenari 1919-2019.

En l’edició d’aquest any la DOP Les Garrigues es va agermanar amb el Gremi de Forners de les Terres de Lleida, amb què es valora “l’ancestral” relació que des de temps immemorials mantenen l’oli i el pa de qualitat i es reivindica alhora el valor de l’economia circular i el consum de productes de proximitat com a eines de lluita contra l’emergència climàtica. L’acte va estar presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; el president i membres del Consell Regulador amb la presidenta del Gremi de Forners, Pilar Marqués, i el vicepresident, Pau Borràs, també van realçar tota una trajectòria de col·laboració conjunta consolidada entre ambdues entitats amb l’esperit de continuïtat, en favor d’aquests dos aliments de qualitat, pilars fonamentals de l’alimentació diària.

Altres personalitats van visitar l’estand de la Denominació d’Origen; Laura Borràs, diputada al Congrés, qui va inaugurar la Fira, acompanyada del president de la Diputació, així com la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, acompanyades per diferents autoritats.

En la tercera jornada de la Fira, el Consell Regulador va rebre el president de la Generalitat, Quim Torra, i la seva esposa Carola Miró.

Les 22 cooperatives inscrites a la DOP Les Garrigues van estar presents a l’estand de la Denominació d’Origen, amb les presentacions més representatives.

 

 

Repercussió als mitjans de comunicació:

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.