La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues participa un any més a la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra de Les Borges Blanques - DOP les Garrigues

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues participa un any més a la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra de Les Borges Blanques

La Denominació d’Origen ha participat en la 59a edició de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques, celebrada del 21 al 23 de gener, juntament amb 8 de les cooperatives i molins certificats amb aquest segell de qualitat.

 

La Coop. Sant Isidre de les Borges Blanques, la Coop. de Juncosa, la Coop. de Vinaixa, la Coop. d’El Soleràs, el Molí d’Alcanó, la Coop. de Cervià de les Garrigues, la Coop. d’Arbeca i la Coop. de l’Albagés han estat presents amb un estand propi. Com sempre, a l’estand de la Denominació d’Origen, els visitants han pogut descobrir les 21 cooperatives i molins amb DOP Les Garrigues i els seus olis d’oliva verge extra d’arbequina.

 

Durant els tres dies de Fira, van visitar l’estand de la DOP personalitats com Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya; Violant Cervera, consellera de Drets Socials; Lourdes Ciuró, consellera de Justícia; Jaume Giró, conseller d’Economia; Meritxell Serret, exconsellera d’Agricultura; Roger Torrent, diputat i expresident del Parlament; Salvador Vergés, diputat al Parlament; Teresa Rivero, senadora per Lleida a Madrid; Bernat Solé, delegat del govern a Lleida; Núria Palau, alcaldessa de les Borges Blanques i Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida. També, la empresaria i cuinera Teresa Carles; el periodista, Pepe Antich, i el doctor Eduard Escrich, doctor en Cancerologia i Biologia i professor a a la Facultat de Medicina de la UAB.

 

Cal destacar algunes nominacions i premis de les cooperatives i molins amb DOP Les Garrigues. Per una banda, l’oli Terrall de la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques, i l’oli Arbequina, de la Cooperativa d’Arbeca, van estar nominats en les categories de Fruitat Madur i Fruitat Verd Dolç, respectivament. Per l’altra, la Cooperativa de Juncosa es va endur el premi a la Millor Iniciativa Empresarial i el Molí d’Alcanó el premi al Millor Disseny de Producte pel seu oli Praedium Kylatt.

 

Per últim, ressaltar el ressò dels mitjans sobre la presència de la Denominació d’Origen Les Garrigues a la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra. Entre d’altres, mitjans audiovisuals com TV3, 8TV, TV1, TV Lleida i Teleponent; radiofònics, com Catalunya Ràdio i UA1 Ràdio Lleida, i de premsa escrita, com el Diari Segre i La Manyana.

 

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.