La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues participa a la seixantena Fira de l’Oli de les Borges Blanques - DOP les Garrigues

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues participa a la seixantena Fira de l’Oli de les Borges Blanques

Un any més, la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues (DOP) ha participat aquest cap de setmana a la seixantena edició de la Fira de l’Oli de les Garrigues, que va tenir lloc a les Borges Blanques del 20 al 22 de gener, organitzant diferents activitats per transmetre els valors de l’oli certificat.

La Coop. d’El Soleràs, la Coop. de Cervià de les Garrigues, la Coop. d’Arbeca, la Coop. de Juncosa, la Coop. Sant Isidre de les Borges Blanques, el Molí d’Alcanó i Cuadrat Valley-Finca Agrícola van ser presents en el seu propi estand. D’altra banda, a l’estand de la Denominació d'Origen Protegida van lluir les botelles de l'oli certificat de totes les 21 cooperatives i molins inscrits.

Al llarg d’aquesta Fira de l’Oli també es van nominar i guardonar cooperatives i molins amb DOP Les Garrigues. En primer lloc, la Coop. Agrícola de l’Albi, la Coop. de Cervià les Garrigues, la Coop. de Juncosa i la Coop. del Cogul van ser premiats en l’Acte d’Homenatge de 60 anys ajudant a créixer el món rural i la comarca, presidit pel M. H. Sr. Artur Mas. El Molí d’Alcanó va rebre per l’Oli Kylatt el premi del públic al Millor Oli de la Fira i el millor estand del pavelló. La Coop. Agrícola El Soleràs va ser finalista en la categoria de Fruitat Madur i Molí d’Alcanó de Fruitat Verd Dolç. Cuadrat Valley va guanyar la categoria de Fruitat Verd Amarg i, la Coop. Sant Isidre de les Borges Blanques va guanyar en la categoria de Fruitat Madur.

Durant els dies de Fira, el president de la DOP, Enric Dalmau i membres del consell regulador, a l’estand de la DOP, van rebre la visita del M. H. Sr. Pere Aragonés, president de la Generalitat de Catalunya; el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, H. Sra. Meritxell Serret; l’alcaldessa de les Borges, Núria Palau i l’expresident de la Generalitat, M. H. Sr. Artur Mas, així com l’expresidenta del Parlament de Catalunya, M. H. Sra. Carme Forcadell, el diputat Albert Batet i l’exconseller Jaume Giró.

La campanya “Jo, Amb Segell, Oli amb DOP Les Garrigues”, ha estat l’emblema de continuïtat de promoció i difusió de l’oli d’oliva Arbequina Verge Extra amb DOP Les Garrigues, .

L’Oli amb Denominació d’Origen també va ser protagonista en el Taller gastronòmic “Mini cocs d’oli d’oliva verge amb xocolata”, adreçat als infants i organitzat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, i en el xoucooking a càrrec del cantautor Lo Pau de Ponts.

Per finalitzar, cal destacar la gran presència de la Denominació d’Origen Les Garrigues als mitjans sobre la Fira de l’Oli de les Borges Blanques. Entre d’altres, TV3, TV Lleida, Teleponent, UA1 Lleida Ràdio, Catalunya Ràdio, el Segre, la Mañana, Territoris i Tot Lleida.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.