Èxit de participació en les activitats organitzades per la DOP Les Garrigues a la Fira Agrària de Sant Miquel - DOP les Garrigues

Èxit de participació en les activitats organitzades per la DOP Les Garrigues a la Fira Agrària de Sant Miquel

El maridatge de fruita de Lleida i oli amb Pep Nogué, la cuina amb salut de la doctora Barahona i la presentació del Passeig de l’Oli, les activitats amb més assistència.

La concorreguda assistència a les activitats organitzades i l’alta afluència de visitants a l’estand han estat els dos fets més destacats de la participació de la DOP Les Garrigues a la 64a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida.

El maridatge d’oli i fruita de Lleida va ser especialment rellevant, realitzat en col·laboració amb la cooperativa Fruits de Ponent i dirigit per Pep Nogué, director culinari del Culinary Institute of Barcelona (CIB) i cuiner del programa de Catalunya Ràdio “El Suplement”, que va presentar davant un centenar d’assistents sis receptes, des d’aperitius fins a postres, on posava en alça la relació entre l’oli d’oliva verge extra amb DOP Les Garrigues i la fruita de Lleida i com aquesta combinació pot ser una forma de fer salut, tradició i bona cuina.

Així mateix, destaca el taller sobre alimentació saludable organitzat conjuntament amb l’Associació Contra el Càncer-Lleida i dirigit per la doctora Antonieta Barahona, especialista en nutrició, alimentació i salut, que va explicar els beneficis que aporta per a la salut la cuina que utilitza l’oli d’oliva verge extra, destacant el seu paper en la prevenció de malalties i com, per la seva resistència a les altes temperatures, és l’ideal per ser utilitzat diàriament per cuinar.

La gran novetat d’aquest any, el Passeig de l’Oli, ha estat també una activitat amb gran afluència de públic. El passeig és un recorregut sensorial en el qual els assistents han pogut conèixer de primera mà les diferents aromes i els sabors de l’oli d’oliva verge extra amb Dop Les Garrigues, així com les 20 cooperatives/operadores inscrites a aquesta denominació d’origen. L’estand també ha comptat amb altres activitats com el concurs/taller de dibuix i pintura dirigida als més menuts que han fet creacions al voltant del món de l’oli, el tast professional d’olis i els diferents piscolabis i berenars de pa amb oli i xocolata. A més, els visitants a la fira han pogut degustar i adquirir oli de les cooperatives de Cervià de les Garrigues, de Juncosa de les Garrigues i de Vinaixa.

Durant la Fira han visitat l’estand diferents autoritats com el president de la Generalitat, Sr. Quim Torra, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Lluís Planas, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, entre altres.

El president de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, ha volgut “destacar l’alta participació en les activitats i l’interès dels visitants per l’activitat del Passeig de l’Oli que, amb tota seguretat es potenciarà en properes participacions”, també ha posat de manifest que “totes aquestes activitats s’emmarquen en la campanya de promoció i difusió de l’oli d’arbequina verge extra amb DOP Les Garrigues, que té per objectiu posar en valor l’oli certificat per aquesta denominació d’origen, les seves propietats i característiques”.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.