Cuida de tu amb l’oli d’oliva verge extra amb DOP Les Garrigues

Dins del projecte “Jo, oli amb DOP Les Garrigues”, volem destacar la iniciativa “Cuida de Tu”, on posem en valor els beneficis de l’oli d’oliva verge extra per a la salut. Aquesta campanya té com a objectiu informar a la població sobre els múltiples avantatges de l’oli d’oliva verge extra (OOVE) a través de continguts pedagògics i infografies gràfiques.

Amb “Cuida de Tu”, pretenem conscienciar sobre com l’OOVE pot contribuir a una dieta equilibrada, millorant la salut cardiovascular, la digestió, i aportant antioxidants essencials per al benestar de la comunitat. animant a consumir aquest ingredient essencial, de forma diària. 


1. Elecció del millor oli

Escollir l’oli d’oliva verge extra sempre és la millor opció, ja que es tracta d’un suc natural extret d’olives premsades en fred, sense necessitat de passar per processos químics de refinament.

Aquest fet permet conservar els nutrients originals, així com les característiques de sabor, color, olor i beneficis òptims per a la salut.


2. Beneficis de l’oli d’oliva verge extra per a la salut

L’oli d’oliva verge extra ofereix nombrosos avantatges per a la salut, actuant com a protector del cor, anticancerós i antiinfecciós. A més, enforteix el sistema immunitari i facilita la digestió, entre d’altres.

També és un oli que destaca per la seva capacitat per cuidar la pell i els teixits cutanis, proporcionant una acció tonificant i rejovenidora.

Consumit en dejú i en petites racions, l’oli d’oliva verge extra pot tenir un suau efecte laxant. Conté oleocanthal, una substància que actua com un antiinflamatori natural i que no es troba en tots els olis d’oliva, sinó només en els més purs i de certes varietats d’olives, com l’arbequina.


3. Oli i longevitat

El seu ús habitual i continuïtat com a ingredient base d’una dieta equilibrada ens proporciona components actius protectors que ens ajudaran a viure més i millor.

L’OOVE és un aliment molt saludable i recomanable per cobrir part de les necessitats nutricionals de greixos en totes les etapes de la vida. Des de la introducció a l’alimentació complementària de la infància fins a la vellesa.

És ric en vitamines, sobretot vitamina E (antioxidant), però també ens aporta vitamina A, D i K. Conté àcids grassos essencials, entre els quals destaquen l’omega 9 i omega 6, que l’organisme necessita incorporar en qualsevol dieta.


4. Mites de l’oli d’oliva

Als greixos d’origen vegetal no hi ha colesterol, el qual només és propi dels aliments que pertanyen al regne animal.

Per la qual cosa, tant si utilitzes l’oli per amanir, com per cuinar o fregir, en aquest, no hi haurà mai colesterol.

En qualsevol cas, n’hi podrà quedar a l’oli reutilitzat de cuinar en altres ocasions amb aliments que sí que en contenen.


5. Mètode de conserva de l’OOVE

La conserva amb oli d’oliva verge extra com a tècnica culinària ens serveix per preservar aliments, consumir-los fora de temporada i evitar-ne el malbaratament.

L’oli protegeix els aliments que hi estan submergits, de l’acció oxidant de l’aire, que al mateix temps, evita que els microorganismes puguin respirar.

Utilitzar la tècnica de conserva, també ajuda a incrementar el sabor de l’aliment i en preserva les propietats nutricionals.


6. Escalfar, coure i confitar amb oli d’oliva verge extra

L’oli d’oliva verge extra com a greix vegetal és més estable que el greix animal, per tant, aporta estabilitat i protecció a l’aliment.

Quan se sotmet a temperatures altes, aquest oli aconsegueix mantenir els nutrients dels aliments i protegir-los formant una crosta.

El confitat o escalfat amb oli pot ser una alternativa a l’aigua, perquè aquest es manté per sota del grau d’ebullició. Aquest mètode no torra ni fa cruixents els aliments, però extreu menys nutrients i sabors, evitant que aquests passin al medi líquid, com ho farien amb l’aigua. A més, l’oli aporta els seus propis sabors i cou els aliments de manera més gradual i efectiva.


7. La millor manera de fregir amb oli d’oliva verge extra

Fregir amb oli d’oliva verge extra i a la temperatura correcta, permet que l’aliment formi una capa cruixent al voltant, impedint que absorbeixi més oli, evitant la pèrdua del seu valor nutricional i afegint poques calories.

Per assolir-ho necessitem submergir totalment l’aliment en l’oli.

És aconsellable fregir en recipients petits i en menys quantitat per aprofitar millor la cocció.

Per l’altra banda, és necessari mantenir estable la temperatura correcta per fregir (180°) i procurar que no fumegi (als 210°), per evitar-ne la seva degradació (l’oli es crema i canvia a color fosc).


8. Emmagatzematge idoni de l’oli

Per a mantenir l’oli en les millors condicions, cal emmagatzemar-lo en un lloc fresc, sec i protegit de la llum i la calor, evitant així, la seva oxidació i enranciment.

AGENDA

Juliol 2024

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
1 Juliol, 2024
2 Juliol, 2024
3 Juliol, 2024
4 Juliol, 2024
5 Juliol, 2024
6 Juliol, 2024
7 Juliol, 2024
8 Juliol, 2024
9 Juliol, 2024
10 Juliol, 2024
11 Juliol, 2024
12 Juliol, 2024
13 Juliol, 2024
14 Juliol, 2024
15 Juliol, 2024
16 Juliol, 2024
17 Juliol, 2024
18 Juliol, 2024
19 Juliol, 2024
20 Juliol, 2024
21 Juliol, 2024
22 Juliol, 2024
23 Juliol, 2024
24 Juliol, 2024
25 Juliol, 2024
26 Juliol, 2024
27 Juliol, 2024
28 Juliol, 2024
29 Juliol, 2024
30 Juliol, 2024
31 Juliol, 2024
1 Agost, 2024
2 Agost, 2024
3 Agost, 2024
4 Agost, 2024

ÚLTIMES
PUBLICACIONS