20ª Fira de l’Oli Verd de Maials

18 novembre, 2017 Tot el dia

Cooperativa del Camp Foment Maialenc

C/ Sindicat, 3 25179 Maials. Lleida

973 13 00 05

Organitzat per

Ajuntament de Maials

Dissabte, 18 de novembre de 2017

11.00 h Recepció d’autoritats a la sala d’actes de l’Ajuntament.
11.30 h Inauguració i visita a la Fira, a càrrec de l’Honorabre Sr. Lluís Puig i Gordi, conseller de Cultura. Actuació de la Colla Gegantera de Maials.
17.00 – 19.00 h Jornada Tècnica de Tipologies d’oli d’oliva i les seves qualitats a càrrec de la Sra. Pilar Pardell Pons, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya. Col·labora la Comunitat de Municipis Segrià Sec.
Propietats medicinals i terapèutiques de l’oli d’oliva a càrrec de la Sra. Lola Roma, coordinadora de l’associació de la Dolça Revolució de les Plantes Medicinals. Col·labora la Capitonya Ateneu Maialenc.

 

Diumenge, 19 de novembre de 2017

10.00 h Jornada tècnica sobre la importància de la fertilització amb matèria orgànica a càrrec del Sr. Josep Ramon Sainz de la Maza Benet.

Presentació dels productes elaborats per Fervosa a càrrec de Meritxell Aguilar, a continuació una demostració d’aplicació de compost en albercoquers a càrrec de Bovi Fems. S’obsequiarà tots els assistents amb un sac de compost Fervohumus Bio i sorteig de camió de compost portat i escampat a la finca (fins a 30 km distància màxima de Maials). Patrocina Bovi Fems.

11.00 h Passejada de cavalls i carrusel per tota la vila a càrrec del Club Hípic Penja i Despenja de Maials i d’Hípica Multiesports MR.
12.00 h Presentació del projecte CAMINS DE L’OR LÍQUID, que comptarà amb la presència de la Il·lma. Sra. M. José Invernón i Mòdol, presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa d’Aspa i de la Sra. Pilar Pardell Pons, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, que serà investida Amic de l’Oli 2017.
17.30 – 19.00 h Jornada tècnica ‘Gastronomia d’oli d’oliva verge extra’, com aplicar l’oli d’oliva verge extra a la cuina, degustació i elaboració d’aliments amb oli d’oliva verge extra, a càrrec del cuiner Sr. Jordi Guillem del Restaurant Lo Mam de Segur de Calafell.
18.30 h Lliurament d’obsequis als expositors i clausura, a càrrec del Sra. Rosa Maria Perelló Escoda, vicepresidenta de la Diputació de Lleida.

 

Dissabte i diumenge

 • Esmorzar popular amb oli nou a la Cooperativa de 9 a 11h.
 • Jornada de portes obertes a la Cooperativa del Camp (de 10 a 20 h).
 • Taller de malbaratament.
 • Tallers per als infants de construcció de la pedra seca (al matí).
 • Taller d’arena durant tota la fira.
 • Taller de terrisseria per als infants.
 • Durant els dies de fira hi haurà ‘show room’ on alguns expositors faran tallers de demostració.
 • Portes obertes al Centre de Serveis el Tossal de Maials, on podran veure les activitats i serveis que ofereix.
 • Visita al Museu de Cal Cabalesila (de 10 a 13 h i de16 a 20 h).
 • Exposició de joguines a càrrec de la Sra. Mercè Prats (casa Sildo).
 • Visites guiades per la Vilaclosa, dissabte a la tarda a les 16.00 h i diumenge a les 12.00 h, el punt de trobada serà davant de l’Ajuntament.
 • Tren turístic Vila de Maials, dissenyat, fabricat i patrocinat per Tallers Font.
 • Sorteig de productes cedits pels expositors durant els dos dies.

 

Hi haurà servei de càtering.
La comissió es reserva el dret de modificar o anul·lar qualsevol acte.

Horari de la fira:
De 10a 20 h.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.