MIRADES: Passat, present i futur de la Cooperativa ” La Fraternal” de L’Albagés

MIRADES. Passat, present i futur de la Cooperativa “La Fraternal” de l’Albagés.

Publicació 14 juny, 2018

COOPERATIVA DEL CAMP “LA FRATERNAL” DE L’ALBAGÉS

Plaça de Catalunya, 1 . 25266 . L’Albagés . Lleida . +34 973 12 11 26 . www.alba1919.com

Data de creació: Any 1919

Núm de Socis: 77

Nom del president: Josep Marce Alentà Pelegrí

 

Què destaqueu dels vostres inicis com a Cooperativa?

Les dificultats per a obtenir crèdit per a finançar les primeres obres i la compra de maquinària.

Que destaqueu ara en l’actualitat?

L’adaptació a les necessitats dels socis (tramitació d’assegurances agràries, DUNs, etc…) i a les noves tecnologies.

L’elaboració d’oli de la màxima qualitat, en producció convencional i ecològica, i l’aposta per la venda al detall.

Quina visió de futur teniu?

Des de la celebració del  primer Centenari el proper any, volem apostar per la confiança en el futur amb el regadiu del Segarra-Garrigues i l’embassament de l’Albagés. L’arribada del reg de ben segur portarà un augment de la producció que permetrà assolir una estabilitat, una planificació i millores estructurals a les Cooperatives i als socis.

Possiblement dins de cent anys més la nostra Cooperativa, el nostre poble i els nostres camps seran ben diferents de com són a dia d’avui; desitgem que el progrés econòmic que porti el reg repercuteixi en les famílies pageses del territori que des de la fundació de la Cooperativa han treballat durament amb molt de sacrifici,  per a mantenir les explotacions agràries, ja siguin les famílies que hi ha avui o altres de nouvingudes, però que no es perdi la idiosincràsia de la gent de Les Garrigues ni la fe en el cooperativisme.

Creiem que l’agricultura pot ser la base de l’economia, i que el turisme i l’aposta d’una societat conscient de la importància d’una alimentació saludable i de qualitat poden millorar la realitat actual de la nostra Cooperativa.

Poder augmentar i estabilitzar la producció, tenir un molí d’oli i unes estructures, a nivell d’instal·lacions i de personal, adequades a les necessitats dels nostres socis i vendre tot l’oli al detall, és per a nosaltres un futur ideal.

En fer-lo possible, encara que nosaltres no el vegem, esmercem avui el nostre treball i la nostra esperança, perquè mentre la nostra Cooperativa pervisqui, el nostre esforç haurà valgut la pena i sempre hi haurà algú que reculli els fruits de la nostra fe en la pagesia i la nostra lluita per fer del nostre oli el millor oli del món

COOPERATIVA LA FRATERNAL DE L’ALBAGÉS

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.