MIRADES. Passat, present i futur de la Cooperativa de Maials

Cooperativa de Maials - DOP Les Garrigues

Cooperativa de Maials. CAMP FOMENT MAIALENC SCCL

Carrer del Sindicat, 12 · 25179 Maials, Lleida, España · +34 973 13 00 05 · barodemaials.cat

Data de fundació: 1917

Nom del president: Josep Segura Solé

Núm. de socis: 790

 

Què destaqueu dels vostres inicis com a Cooperativa?

Els inicis en el món cooperatiu en el nostre municipi va suposar un canvi molt important en la producció i comercialització del nostre producte principal, l’oli. La unió dels nostres pagesos va fer que aquests aconseguissin una millora en els rendiments econòmics dels seus productes. A la vegada naixien una sèrie de seccions encarades a donar una sèrie de serveis que, any rere any, anirien satisfent cada cop més les necessitats dels socis: finançament, serveis socials, culturals, etc. A poc a poc i amb la implicació de tots aniríem esdevenint una gran família.

 

Què destaqueu ara en l’actualitat?

Actualment som una cooperativa gran en el nostre sector, segurament un referent per molts. Continuem intentant donar tots els serveis que els nostres socis demanen; en aquests moments no ens cal fer cap quilòmetre de més per anar a comprar adobs, fitosanitaris, material de construcció, ferreteria diversa, roba de treball, carburants i, sobretot, hem professionalitzat el nostre personal per atendre qualsevol necessitat en material i muntatge de regs. I si alguna cosa no tenim, ens ho poden demanar i els hi gestionarem amb molt de gust. A nivell burocràtic poden disposar de les màximes atencions en gestions bancàries, pagament de rebuts, assegurances, DUNS i assessoria en general. En definitiva ens anem adaptant i creixent a mesura que les exigències dels temps i els mercats actuals ens marquen, sempre sense perdre el nord i amb la mesura adequada. El fet de saber fins on hem d’actuar en tot moment, o sigui la prudència, no estirant més el braç que la màniga, fan que les cooperatives superin moments de crisi i entrebancs millor que altres.

 

Quina visió de futur teniu? Com us agradaria veure-us?

CONFIANÇA!! Aquesta pensem que és la paraula clau per afrontar un futur amb èxit. A diferència d’una empresa particular, una cooperativa necessita com a primera condició la total i absoluta confiança dels seus socis; això només és possible amb un fort sentiment i convicció cooperatius, llaurats en cada soci gràcies a una bona, clara i transparent gestió. Amb l’increment de producció que ens va venint gràcies a l’arribada del reg de suport pensem que en un futur podem anar creixent, tant en volum de producte com de socis, buscar nous mercats tant d’àmbit nacional com d’internacional. La nostra marca ‘BARÓ DE MAIALS’ és coneguda arreu gràcies als esforços en promoció que constantment duem a terme. Pensem que així contribuïm a assegurar que la vida i l’economia del nostre territori no davalli i sigui un atractiu perquè tothom s’hi senti bé.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.