MIRADES. Passat, present i futur de la Cooperativa de Juncosa

Cooperativa Juncosa - instal·lacions

Cooperativa de Juncosa – Oli les Cabanes

Pl. Major, 8 · 25165 · Juncosa de les Garrigues · Lleida · +34 973 12 80 10 · www.olilescabanes.com

Data de fundació: 1919

Nom del president: Enric Mateu

Què destaqueu dels vostres inicis com a Cooperativa?

Fundada l’any 1919 com a “Sindicato Agrícola de Juncosa” per un grup de pagesos disposats a unir esforços i treballar junts per salvaguardar els seus interessos i comercialitzar l’oli de forma conjunta, l’any 1939 passa a dir-se “Cooperativa Agrícola San Isidro” i actualment porta el nom de Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa de les Garrigues. La Cooperativa ha estat sempre lligada a la història i l’economia del poble, on pràcticament tots els agricultors en són socis. Durant les últimes dècades la cooperativa ha anat ampliant les seccions per donar més serveis als socis: subministrament d’adobs i fitosanitaris, lloguer de maquinària agrícola, tenda de comestibles, secció de crèdit, venda de gasoil i agrobotiga.

Elaboracio historia moli antic

Què destaqueu en l’actualitat?

Des de l’any 2011 la Cooperativa disposa d’un nou molí, totalment ampliat i renovat amb la maquinària més avançada per oferir màxima seguretat i més eficàcia al procés d’obtenció i elaboració de l’oli d’oliva verge extra Les Cabanes. Integrant-hi tot el procés d’elaboració del nostre oli, des de la molturació fins a l’expedició cap a casa dels nostres clients, passant pel filtratge, la conservació en cups, l’envasat, l’etiquetat, etc. Les oficines i l’agrobotiga per l’atenció al públic continuen estant al costat de l’antic molí de la Cooperativa.

L’any 2013 vàrem ampliar l’àmbit de comercialització dels productes de la Cooperativa, mitjançant la venda online, que actualment està centralitzada en una botiga online pròpia i el marketplace d’Amazon.

cooperativa de juncosa noves instal·lacions

Quina visió de futur teniu? Com us agradaria veure-us?

Una vegada que, amb gran esforç per part dels socis de la cooperativa, disposem d’un molí nou amb totes les avantatges que això representa i d’una bona part de les hectàrees amb regadiu, estem actualment treballant en la comercialització i difusió de la nostra marca.
Ens centrem en produir un producte d’altíssima qualitat, adaptant-nos a les noves tendències del mercat i oferir un bon servei als nostres clients.

Els socis de la cooperativa han de veure repercutit tot l’esforç que han fet els últims anys amb unes bones liquidacions, per això, considerem que l’envasat és el nostre cavall de batalla i continuarà sent-ho durant els pròxims temps.

Creiem que, amb les instal·lacions modernes i eficaces que tenim actualment, podríem aglutinar serveis d’altres cooperatives de l’àmbit de la DOP. Sens dubte, junts seríem més forts!

oli les cabanes productes

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.