La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues present a la 63a Fira Agrària de Sant Miquel

La Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues present a la 63a Fira Agrària de Sant Miquel

La DOP Les Garrigues ha estat present a la Fira de Sant Miquel a l’espai “La plaça de l’Oli amb Denominació d’Origen”, representant les 20 cooperatives inscrites, en una superfície de 100m² compartida amb les cooperatives que la van acompanyar.

La representació de les cooperatives inscrites a la Denominació d’Origen es va materialitzar amb la presentació de cada una de les marques i una fitxa descriptiva, informant els visitants de la particularitat de cada cooperativa. La participació presencial de les cooperatives de Juncosa, Vinaixa i Cervià va facilitar, de forma directa, als visitants i consumidors el tast i la compra d’oli al propi estand.

Durant els dies de Fira han visitat l’estand de la DOP Les Garrigues els productors de les cooperatives inscrites i altres persones i entitats lligades al sector.

Els representants del Consell Comarcal del Segrià també van visitar el nostre estand, encapçalats per la seva  presidenta, Sra. M. José Invernon, acompanyada d’un grup d’alcaldes de la comarca.

La Fira va estar inaugurada per la ministra d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que van visitar l’estand, moment en que el President de la DOP Les Garrigues els va fer entrega d’un obsequi d’oli i d’un setrill personalitzat amb el segell de la DOP.

Durant els quatre dies de fira es van realitzar diversos actes amb l’objectiu de fer difusió de les propietats i característiques diferencials de l’oli d’arbequina amb DOP Les Garrigues i de la qualitat verge extra.

Activitats durant la Fira

 

Sessió divulgativa “Oli d’oliva, millor verge extra”

Durant aquesta sessió divulgativa la Dra. Mª Paz Romero i la Dra. Laura Rubió, del Departament de Tecnologia d’Aliments de la UdL, van exposar les propietats saludables i els beneficis dels polifenols de l’oli verge extra. Així mateix, M. Pilar Pardell,  secretària del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues i membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, va realitzar un tast d’oli d’oliva, valoració, classificació i categoria.

Concurs fotogràfic “Imatges de temporada”

Sílvia Raya, vocal del Consell Regulador, va fer entrega de l’obsequi d’oli genèric a Miriam @ganxetimes com a guanyadora per votació popular a Facebook del concurs fotogràfic, “Imatges de temporada”, amb la galeria “Paisatges que inspiren”.

Col·laboració amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer

Durant la Fira, es va formalitzar la col·laboració de la DOP Les Garrigues amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer AECC, en la caminada organitzada per aquesta entitat, programada pel proper 22 d’octubre a Lleida, per tal de recaptar fons per a la investigació del càncer de mama. La DOP Les Garrigues hi col·labora amb l’oli genèric per l’esmorzar. Ambdues entitats van estar representades per Pepe Casals, AECC, i per Enric Dalmau, Jordi Esquerda i Albert Guiu, president i vocals del Consell Regulador, respectivament.

Tastos d’oli DOP Les Garrigues

Durant els quatre dies de la fira es van realitzar diferents tastos d’oli verge extra d’arbequina amb DOP maridat amb pa i xocolata i també amb pernil, que van donar l’oportunitat als assistents de recordar els bons esmorzars i berenars de tota la vida i apreciar com guanyen en gust i gastronòmicament fets amb un oli de qualitat, sense oblidar que són senzills de fer i molt saludables.

 

La DOP als mitjans de comunicació

Durant els dies de la Fira vàrem tenir l’oportunitat d’explicar a diferents mitjans de comunicació, com TV3 o Lleida TV, l’actualitat de la DOP Les Garrigues i del sector en general.

Veure programa Agrosfera de TVE especial Fira Sant Miquel 2017

Els periodistas de Lleida TV van entrevistat a la Sivia Raya Sitjar membre del nostre Consell Regulador.
Veure programa Notícies Migdia de Lleida TV de la inauguració de la Fira Sant Miquel 2017

TV3 entrevista a les cooperatives presents a l’estand

El programa Tarda Oberta de TV3 es va fer ressò de la participació de les cooperatives a la Fira, entrevistant les tres que hi van ser presencialment.

Veure l’entrevista a ‘Tarda oberta de TV3’.

Tertúlia a l’estand d’Ibercaja

Tertúlia a l’estand d’Ibercaja, col·laboradors en la participació de la DOP Les Garrigues a la Fira, a través d’U-A-1, dirigida per Francesc Balañá, amb la participació d’Andreu Cabezudo, gerent Comercial Negocio Agroalimentario d’IberCaja, i del president de la DOP Les Garrigues.

SER Empresaris de Radio Lleida

Tertúlia al programa SER Empresaris de Ràdio Lleida en què va participar el membre del consell regulador de la DOP, Josep Maria Jové, per parlar de la Fira de Sant Miquel 2017 i el futur agrari.

Escoltar tertúlia SER Empresaris Fira Sant Miquel

Més informació

 

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.