Es presenta la nova campanya de l’oli nou amb DOP Les Garrigues

El passat divendres va tenir lloc a la Sala Polivalent del Palau de la Diputació la presentació de l’oli nou amb DOP Les Garrigues en un acte presidit pel president de la Diputació, Joan Reñé i que va comptar a més amb les intervencions del  president del Consell Regulador, Enric Dalmau i del Dr. Eduard Escrich, reconegut expert que porta més de 30 anys estudiant la relació entre la nutrició i el desenvolupament del càncer.

Les principals dades referents a la nova collita pel que a la producció estimen que s’arribarà als 4 milions de quilos d’oli, el que representa una significativa millora respecte a l’any anterior, tot i que no arriba al nivell previst en una producció mitjana de la Denominació d’Origen. En aquest sentit les pluges del mes d’octubre han ajudat molt a que l’oliva fes el creixement i una maduració adequada, que permetrà produir uns olis d’excel·lent qualitat. Fet que demostra que el funcionament del Segarra-Garrigues donaria més estabilitat a la producció i potencial de creixement de la DOP Les Garrigues.

Referent al comportament del consumidor i les tendències actuals, el consumidor demana cada cop més l’oli verd, fet que és una avantatge per l’àmbit de la DOP Les Garrigues que te un territori i climatologia ideal per la producció d’aquest tipus d’oli.  En quant a les característiques organolèptiques més destacables dels olis d’enguany destaquen, els atributs amargs i picants que estan presents d’una forma equilibrada, a més dels afruitats frescos característics dels nostres olis.

La DOP Les Garrigues manté una voluntat ferma d’enfocar-se en la producció sostenible en benefici del territori i la promoció de l’alimentació saludable en benefici dels consumidors, i per això cada any s’augmenta la diversificació dels olis amb DOP Les Garrigues amb producció convencional, integrada i ecològica.

Referent a la comunicació, un element clau per difondre els valors i objectius de la DOP Les Garrigues, es començarà de nou la campanya de promoció de la DOP Les Garrigues amb l’emissió de l’espot promocional a TV3 i la difusió mitjançant les xarxes socials i la web de la DOP Les Garrigues dels actes, fires i mostres que les cooperatives associades realitzaran per donar a conèixer el nou oli.

L’acte també va comptar amb la intervenció del doctor Eduard Escrich, un referent en l’estudi de nutrició i salut, que va destacar en els seus darrers estudis el paper rellevant de l’oli d’oliva verge extra en la prevenció del càncer de mama. El grup de recerca que encapçala fa més de 30 anys ha pogut demostrar que el consum d’aquest tipus d’oli dins d’una dieta equilibrada i d’un estil de vida saludable podria tenir un important paper protector.

L’acte va finalitzar amb una exposició i tast de l’oli nou de totes les cooperatives inscrites a la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues i una degustació de productes maridats amb oli de la DOP Les Garrigues.

 

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.