MIRADES. Passat, present i futur de la Cooperativa de Vallbona

Cooperativa de Vallbona

Aquest 2017 a la Cooperativa del Camp de Vallbona celebrem el centenari. Tothom hi és convidat.

Cent anys de la Cooperativa del Camp de Vallbona de les Monges suposa 100 anys d’un patrimoni social, històric i arquitectònic comú dedicat al treball i 100 anys de solidaritat entre els agricultors de Vallbona.

La visió emprenedora i moderna dels nostres conciutadans d’ara fa 100 anys va permetre engegar un projecte que ha servit, durant aquest darrer segle, per dinamitzat, modernitzar, enriquir, rendibilitzar i posar en valor el treball amb esforç i sacrifici de generacions de pagesos i pageses de Vallbona de les Monges.

Actualment l’elaboració i la comercialització de l’oli és l’activitat principal de la Cooperativa. En un segon pla es manté la secció de cereals, la secció de crèdit, la de fitosanitaris i la de maquinària agrícola. El molí treballa amb les màximes mesures d’higiene i de control de qualitat i mediambiental. Té capacitat per a moldre fins a un milió de quilos d’olives procedents del propi terme, dintre de la Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues. L’oli elaborat a la Cooperativa de Vallbona s’envasa amb el nom comercial Gotes d’Art.

Us presentem el nostre programa commemoratiu i us convidem a participar-hi:

Diumenge, 21 de maig

  • ACTE CENTRAL DEL CENTENARI amb: Missa Solemne del Centenari; recepció d’autoritats i signatura del “Llibre d’Honor”; descobriment de la Placa Commemorativa del Centenari de la Fundació de la Cooperativa del Camp de Vallbona de les Monges; inauguració de l’exposició “100 anys de Cooperativa”, a l’Avinguda Montesquiu, i Dinar del Centenari, a la carpa instal·lada a la Pista Poliesportiva de Vallbona de les Monges, on es realitzarà l’Acte d’Homenatge als antics Presidents.

Dissabte, 27 de maig

  • Caminada popular: CAMINANT ENTRE OLIVERES. Caminada fàcil de 10 km recorrent oliverars, marges i cabanes de volta de pedra seca. Sortida des de la Cooperativa a les 8.30 h.

Dissabte, 12 d’agost

  • CAPVESPRE A LA PLAÇA, a la pl. del Monestir. Vetllada gastronòmica i musical amb degustacions de la millor gastronomia de Vallbona, de la Vall del Corb i de la comarca de l’Urgell.

Dissabte, 2 de desembre

  • Presentació del LLIBRE DEL CENTENARI de la Cooperativa, a les 19.30 h al Museu del Cinema de Vallbona.

I tot amanit amb el nostre millor oli, GOTES D’ART, l’oli extra verge de la Cooperativa de Vallbona de les Monges.

Free BeTheme WordPress Theme is the best product we ever did.

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.