Centenari de la Cooperativa de Maials

Amb la recepció d’autoritats i convidats, el president, Josep Segura, i el Consell Rector de la Cooperativa de Maials van donar el tret de sortida als actes de la commemoració del Centenari d’aquesta cooperativa. A continuació es va fer una visita guiada a les instal·lacions (zona recepció d’oliva, molí, sala de dipòsits, sala d’envasament i agrobotiga), durant la qual es va informar la consellera d’Agricultura, mitjançant documents històrics i actuals, de la fundació i del que ha estat la trajectòria, evolució i creixement de la Cooperativa de Maials durant aquests 100 anys.

Centenari de la Cooperativa de Maials

L’emotiva descoberta de la placa commemorativa, que llueix a la façana de la cooperativa, deixa palès el lema amb el què els fundadors van emprendre un projecte cabdal pel municipi: Un per l’altre i tots per tots i per cada un (art. 2 dels Estatuts de 1917).

La signatura al Llibre d’Honor per part de les autoritats va culminar la primera part de l’acte commemoratiu, què, a més de la consellera, va comptar amb l’assistència del president de la Diputació, la presidenta del Consell Comarcal del Segrià, president de la DOP Les Garrigues, presidents i representants de moltes cooperatives del territori i autoritats i un gran nombre de socis de Maials.

La Societat, entitat cultural i lúdica de Maials, que també celebrava els seus 100 anys, va acollir l’acte central de la commemoració, durant el qual es va fer un recorregut dels trets més importants d’aquests 100 anys cooperatius destacant el que és actualment la cooperativa, i el president va posar en valor la valentia dels fundadors i va remarcar que l’entitat sempre ha estat un referent de cohesió econòmica i social, fets que s’han demostrat sobretot quan s’han superat moments difícils al llarg de la seva història, gràcies a la confiança que sempre ha acabat generant, deixant palès, així, tot el que ha suposat i suposa la cooperativa pel municipi. Durant tot l’acte l’emoció hi va se molt present, en especial quan es va homenatjar tots els presidents i gerents que ha tingut la Cooperativa amb un guardó personalitzat per cada un amb el nom i temps de dedicació a la cooperativa.

El dinar commemoratiu va aplegar prop de 800 persones que va acabar amb un gran pastís d’aniversari elaborat per un dels pastissers del municipi.

Una gran sessió de ball, actuació de castellers i altres activitats lúdiques van tancar aquesta Commemoració del Centenari de les dues Entitats Cabdals de Maials.

DOP Les Garrigues Centenari de Maials

 centenari de la Cooperativa de Maials

Galeria d’imatges

Autor de les imatges: Joel Marc Romero Gort

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.