Centenari de la Cooperativa del Camp de Vallbona

Cooperativa de Vallbona de les Monges

El passat 21 de maig la Cooperativa del Camp de Vallbona i tot el poble de Vallbona de les Monges va celebrar l’acte central del CENTENARI DE LA COOPERATIVA 1917-2017 amb un important nombre d’activitats que es van allargar des de les 11 del matí fins ben entrada la tarda.

Els actes van comptar amb la presència i participació del sr. Joan Reñé, President de la Diputació de Lleida, del sr. Joan Eroles, 1r. Vicepresident del Consell Comarcal de l’Urgell, del sr. Ramon Bergadà, Alcalde de Vallbona de les Monges i del sr. Josep Segura, vocal del Consell Regulador en representació de la DOP Les Garrigues. També hi assistiren alcaldes de les poblacions veïnes i els presidents i representants de diverses cooperatives agrícoles, esdevenint, amb la presència de socis, famílies, amics, clients i proveïdors, una jornada de memòria, record i reconeixement a un poble i a les persones que durant 100 anys han fet possible aquesta fita.

Cooperativa de Vallbona de les Monges

Els actes es van iniciar amb una missa solemne del Centenari a la parròquia de Santa Maria. En acabar tothom es va dirigir a la Cooperativa on es van destapar dues plaques, una de ceràmica i obsequi del Monestir de Vallbona, dedicada al Centenari, i una altra col·locada a l’interior amb tots els noms dels presidents. En aquest acte, el president del Consell Rector la Cooperativa, sr. Anton Torrell, va fer un petit repàs emotiu sobre la llarga trajectòria de l’Entitat i el que representa poder arribar a celebrar aquest Centenari.

En acabar aquest acte, tothom va poder brindar amb cava mentre es comentaven records i vivències entre els socis i amics de la Cooperativa.

Cooperativa de Vallbona de les Monges

Tot seguit es va  inaugurar l’exposició CENT ANYS DE COOPERATIVA instal·lada a l’Avinguda Montesquiu en vuit plafons col·locats sobre el monument dedicat a Vallbona de les Monges. L’exposició fa un repàs històric i cronològic d’aquests 100 anys de vida de la Cooperativa, des del seu inici fins a l’actualitat i presenta quins han estat els seus presidents durant aquest segle.

Els actes van continuar amb un esplèndid dinar a la carpa de la Diputació de Lleida instal·lada a la pista poliesportiva, on prop de 200 socis i amics de la Cooperativa van poder dinar plegats.

Durant el dinar es va fer un emotiu acte de record, memòria i reconeixement a tots els presidents que han estat al capdavant del Consell Rector de la Cooperativa. Als familiars o a ells mateixos se’ls va entregar un record amb el nom de cada president on també hi figura els anys en els quals va exercir com a president. El record és un vitrall amb les gotes d’oli, símbol actual de la Cooperativa damunt un suport de fusta d’olivera centenària de la mateixa Vall del Maldanell.

Prèviament, les diferents autoritats presents a l’acte, van dirigir-se als socis i amics de la Cooperativa, tot fent un repàs de les seves impressions, vivències i agraïments desitjant l’èxit i el creixement durant els propers anys.

CAMINANT ENTRE OLIVERES

Dins els actes del Centenari també es va realitzar la Caminada entre Oliveres, que va comptar amb la presència del Sr. Anton Torrell, president del Consell Rector de la Cooperativa, una caminada popular entre oliveres, algunes d’elles centenàries, i marges de pedra seca, que va acollir més de setanta caminadors arribats tant de la comarca de l’Urgell com de comarques veïnes i fins i tot de l’Anoia.

Cooperativa de Vallbona de les Monges

Cooperativa de Vallbona de les Monges

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.