Caragols a la llauna

Caragols a la llauna o a la planxa fets a la cuina de casa o a la que cuinis a l’estiu.

Per fer uns bons caragols a la llauna no cal fer una barbacoa a l’exterior, ara que fa molta calor, només necessites uns bons caragols bovers de confiança i un bon OLI D’OLIVA VERGE EXTRA AMB DOP LES GARRIGUES.

Elaboració:

En primer lloc, cal triar els caragols un per un i netejar-los molt bé. El millor lloc per guardar els caragols en aquest temps d’estiu és la nevera, on estan com si hivernessin; si els netegeu amb aigua tèbia els enganyareu i començaran a banyejar molt més ràpid.

Us farà falta una planxa de fondo lliç que pugui anar a la inducció, en el cas de vitroceràmica pot ser una llauna per a caragols normal.

Hi poseu sal al fons i que quedi ben nevadet.

Poseu els caragols de cap per amunt, amb el que es tarda a posar-los tots, tampoc és que tinguin temps d’escapar-se, però ells ho proven i es giren, cal tornar-los a col·locar; un cop estiguin tots col·locats, teniu que afegir-hi la sal i el pebre al gust de cadascú, recordeu que els caragols per estar bons han de tenir una mica d’alegria i no estar insípids.

Un cop tenen la sal i el pebre, ja no es tornen a intentar escapar.

Afegiu-hi un bon raig d’OLI D’OLIVA ARBEQUINA VERGE EXTRA DOP LES GARRIGUES. L’oli als caragols a la llauna ha d’ésser generós sense que quedin inundats. Cal posar-los a coure a foc mig mirant que l’escalfor arribi a tot arreu per igual.

Mentre es cuina els caragols cal fer l’all i oli, a mi no em surt gaire bé a mà, per tant, el faig amb la batedora i és més ràpid.

  • 1 ou a temperatura ambient (si el teniu a la nevera cal treure’l quan comenceu a netejar els cargols)
  • 1 gra d’all
  • Sal
  • OLI D’OLIVA VERGE EXTRA DOP LES GARRIGUES

No us deixeu enganyar pels que diuen que l’oli per l’all i oli ha de tenir menys qualitat. La qualitat dels aliments és la que fa els plats bons al paladar.

Xafeu l’all o feu-lo a trossos petits, poseu-lo primer, després l’ou sencer, la sal i finalment l’oli, manteniu la batedora quieta i a tota potència al fons del got, un cop comenci a pujar la salsa, aneu amunt i avall amb la batedora tres o quatre vegades però sense que surti del got i ja està fet l’all i oli.

Un cop veieu que els caragols estant fets, poseu una pica d’all i julivert i… a menjar!

També els podeu començar a fer a primera hora, deixant-los mig cuits i acabant-los de coure cinc minuts abans de l’hora de dinar, així ho fan els que en preparen molts per barbacoes grans.

BON PROFIT

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Aquesta entrada va ser publicada per la DOP Les Garrigues.